Római Antal bronzérmes az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen

2018. február 14-18. között rendezték meg az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyt. A rendezvény helyszíne a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Halassy Olivér Sportközpont volt. A Békési Torna Egyletet egy versenyző, Római Antal képviselte a 60 kilogrammban. Súlycsoportjában heten indultak, így a négy közé jutásért kellett először ringbe lépnie.
Ellenfele az MTK versenyzője Budai Attila volt, akit egy harcos, sok ütéses, fordulatos mérkőzésen sikerült legyőzni egyhangú pontozással. Ezzel a győzelemmel az elődöntőbe jutott, ahol a kőbányai Balog Dáviddal kellet mérkőznie. Balog az éremért a győri Jakab Alexet győzte le, aki rutinos, jó versenyzőnek számít. A mérkőzést a harcos stílusú Balog kezdte jobban, és az első menetet meg is nyerte. A második menettől Római Antal taktikát változtatott, amivel megnehezítette ellenfele dolgát, és ledolgozott a hátrányából, de sajnos a győzelemhez ez kevés volt. A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen a békési Római Antal pontozással alulmaradt, ezzel bronzérmet szerzett.
A 60 kilóban erős mezőny gyűlt össze, a torna végeztével a legjobb bokszolónak járó különdíjat ennek a súlycsoportnak a győztese kapta, így ez a harmadik helyezés szakmai szemmel igen értékesnek bizonyul.
A Békési Torna Egylet versenyzői legközelebb az Egerben megrendezésre kerülő Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen vesznek majd részt, ahol Római Ruben és Római Antal fogják képviselni klubunkat.

A versenyre történő utazásunkat a Békés Drén Kft. támogatta!

Az elődöntőbe jutás felvétele (47. perctől)

Az elődöntő felvétele (2:44 perctől)

Hozzászólások lezárva.