Csabai “csípős” pofonparti

2017.07.22-én Békéscsabán a Nagyszövetség Boksz Klub rendezte a Dél-Alföldi Ökölvívó Régió soron következő régiós versenyét Csabai “csípős” pofonparti néven. A verseny díszvendége Gedó György olimpiai bajnok volt.
A versenyre 14 egyesületből hetven versenyző érkezett, összesen huszonhat pár mérkőzött meg egymással. A Békési Torna Egylet négy versenyzőt indított, Római Kevin, Római Ruben, Római Antal és Lipcsei Dávid személyében.
Mind a négy versenyzőnknek sikerült ellenfelet találni és ringbe lépni.
Római Kevin a kezdők között lépett szorítóba, bemutató mérkőzésen. Ellenfele a vele egykorú Flosznik Benedek volt, a szegedi Boxvilág SE színeiben. A szegedi fiú az első menet után feladta a mérkőzést.
Serdülő korcsoport 50kg-ban Római Ruben a szintén szegedi Simon Márkó ellen bokszolt. Ruben magabiztos kezdéssel már az első menetben fölényre tett szert, amit a mérkőzés végéig meg is tartott. Végül magabiztosan, egyhangú pontozással győzött.
Ifjúsági korcsoport 56kg Római Antal ellenfele a rutinosnak számító kecskeméti Borsos Tamás volt. Ezen a mérkőzésen sajnos nem sikerült a győzelemhez vezető taktikát megvalósítani, Római Antal egyhangú pontozással elveszítette a mérkőzést.
A felnőttek között Lipcsei Dávid 69kg-ban a helvéciai Varga Roland ellen mérkőzött. Dávid egyetemi tanulmányai miatt
csak két-három hete kezdett el tréningezni, állóképessége nem volt elég, ellenfele több akciót indított ami az ő felére
billentette a mérleget, így Dávid szépen helytállt, de pontozással elveszítette a mérkőzést.

Hozzászólások lezárva.