67. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

2017. 05. 24 – 2017. 05. 27 között 67. alkalommal rendezték Egerben a Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyt, ahol a nők minden korcsoportban kesztyűt húznak, míg a fiúknál 86 ifjúsági és 103 junior vett részt a megmérettetésen. A magyar résztvevők mellett Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Franciaország, Írország, Németország, Norvégia, Svédország, és Szlovákia is indított versenyzőket. A Békési Torna Egyletet két versenyzőnk képviselte, mindketten az ifjúsági korcsoportban. Római Antal 56kg-ban, Ferhat Nassim 81 kg-ban indult a versenyen. 

Az ifjúsági 56 kg-os súlycsoportban kilencen indultak, Római Antal a Győri Gladiátor Ökölvívó Akadémia versenyzőjével Jakab Alexszel került szembe, akitől az év elején megrendezett Énekes István Emlékversenyen vereséget szenvedett. Sajnos most sem sikerült legyőznie a sokkal rutinosabb, nála jóval magasabb ellenfelét, akit nehezen tudott megközelíteni, és nem tudta a rá jellemző kemény ütéseket bevinni. Ellenfele egyhangú pontozással győzött, így Római Antal bár szépen helytállt, de búcsúzott a további mérkőzésektől.

Másik versenyzőnk a 81 kg-os Ferhat Nassim súlyában mindössze négy induló volt. Nassim is egy korábbi legyőzőjével, az ugyancsak győri Egervári Richárddal mérkőzött akitől szintén az Énekes István emlékversenyen, a döntőben kapott ki pontozással. Számára sem sikerült a visszavágás, már a mérkőzés elején látszott, hogy ellenfele sokkal felkészültebb és összeszedettebb, Nassim nem igazán találta fel magát a ringben. Maczik Pál edző az első menetben feladta a látottak alapján számunkra nem sok jóval kecsegtető mérkőzést. Mivel a súlycsoportban négy induló volt, Ferhat Nassim bronzérmes lett.

A Békési TE. a tervek szerint legközelebbi alkalommal júniusban a Helvécián megrendezésre kerülő III. Gönczi Róbert Emlékversenyen, valamint a romániai Nagyszalontán megrendezendő ökölvívó versenyen fog indulni.

Köszönjük a Békés Drén Kft -nek, hogy biztosította utazásunkat a Bornemissza Gergely Emlékversenyre!

Hozzászólások lezárva.