Diákolimpia 2017

2017.04.12-15-ig rendezték meg Debrecenben a 2017. évi Országos Ökölvívó Diákolimpiát. A Békési Torna Egylet színeiben két versenyzőnk indult, Római Ruben serdülő korcsoport 48 kg-ban, és Andor Zoltán junior korcsoport 75 kg-ban.

A serdülő 48 kg-ban tizenketten, míg a junior korcsoport 75 kg-ban tízen álltak mérlegre. Római Ruben  súlycsoportjának egyik kiemeltje volt, és a sorsolásnak köszönhetően az első mérkőzésén a négy közé jutásért kellett ringbe lépnie. Ellenfele a győri Walczer Tamás volt, akit a harmadik menetben döntő fölénnyel győzött le. A döntőbe jutásért a súlycsoport másik kiemeltjével, a szombathelyi Muhovits Milánnal találkozott. Őt egyhangú pontozással győzte le, ezzel a döntőbe jutott. A döntőben a nagyon erős vecsési Horváth Tamással mérkőzött, akin sajnos nem sikerült túllépni. Ezzel Róma Ruben ezüstérmet szerzett, ami nagyon szép teljesítmény.

A másik versenyzőnknek, Andor Zoltánnak a junior korcsoport 75 kg-ban sajnos nem sikerült ilyen jól a verseny. Az első mérkőzésén a kecskeméti Lőrik Levente ellen vereséget szenvedett, így nem folytathatta tovább a küzdelmeket.

Összességében az elvárásainknak megfelelően szerepeltünk, két versenyzőnk indult és egy a döntőbe jutott. A tapasztalatokból tanulva tovább folytatjuk a felkészülést, és a versenyzők egyéni képzését. Következő alkalommal, nagy versenyen az Egerben megrendezésre kerülő Bornemissza Emlékversenyen lépnek ringbe a Békési TE versenyzői.

Köszönjük a Békés Drén Kft-nek, hogy támogatta utazásunkat a versenyre.

Hozzászólások lezárva.