Ezüstérem a Serdülő Ökölvívó Országos Bajnokságról

2016. szeptember 21-24. között rendezték Kaposváron a Serdülő Ökölvívó Magyar Bajnokságot, ahol 41 egyesület 131 versenyzője küzdött az érmekért. A Békési Torna Egylet színeiben egy versenyző, Római Ruben indult a 44.5 kg-os súlycsoportban. Súlycsoportjában heten indultak így a sorsolásnak köszönhetően első mérkőzését az elődöntőben vívhatta, ahol Tóth Kristóf Illés, a nyíregyházi DSC versenyzője volt az ellenfele. Ruben feltalálta magát a folyamatosan elmozgó ellenfelével szemben, ügyesen bokszolt, így egyhangú pontozással nyert és a döntőbe jutott. A döntőben a kaposvári Ring Sport Klub ökölvívója, a serdülő EB-t is megjárt Lakatos Zsolt várt rá. A hazaiak versenyzőjét, sajnos nem sikerült legyőzni, nem sikerült az ellene kitalált taktikát megvalósítani, így  Ruben  döntőben pontozással vereséget szenvedett.

A döntőbe jutással, és a megszerzett ezüstéremmel nagyon szép eredményt ért el Római Ruben, hiszen első éves serdülőként állhatott fel az országos bajnoki dobogó második helyére.

A Békési TE versenyzőinek következő országos versenye a 2016. október 26-29. között megrendezésre kerülő Junior Magyar Bajnokság lesz.

Köszönjük a Békés Drén Kft-nek, hogy versenyre történő utazásunkat biztosította.

Hozzászólások lezárva.